Dear Parents and Guardians,

Zipping your jacket and fastening your buttons may be second nature to you now. But have you ever wondered how did you learn life skills like lacing your shoelaces in the first place? At school, of course, like what our Pre-Nursery bees have been doing this week.

On the other side of the hive, our Nursery bees learnt to write the basic strokes of Mandarin characters using the smartboard in their classroom during their Chinese class. Elsewhere, our K2 bees were full of concentration while walking on balancing beams during PE.

We also take this opportunity to wish all of you Selamat Hari Raya Aidilfitri. May you have a buzzing celebration together with loved ones and friends!

Wahai para Ibubapa dan Penjaga,

Mengezip jaket anda dan memasang butang anda mungkin menjadi norma kedua kepada anda sekarang. Tetapi pernahkah anda terfikir bagaimana anda mempelajari kemahiran hidup seperti mengikat tali kasut anda pada mulanya? Di sekolah, sudah tentu, seperti apa yang dilakukan oleh lebah Pre-Nursery kami minggu ini.

Di seberang sarang, lebah Nursery kami belajar menulis coretan asas karakter Mandarin menggunakan papan pintar di dalam bilik darjah mereka semasa kelas Bahasa Cina mereka. Di sarang lain, lebah K2 kami penuh tumpuan semasa berjalan di atas papan pengimbang semasa Pendidikan Jasmani.

Kami juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada anda semua. Semoga perayaan anda meriah bersama-sama dengan orang tersayang dan rakan-rakan!

尊敬的家长和监护人:

拉上外套的拉链和系上纽扣可能是你的第二天性。但可否想过,你最初是如何学会像系鞋带这样的生活技能的呢?当然是在学校啦!就像我们幼儿预备班的小蜜蜂们本周一直学习做的事情一样。

在蜂巢的另一边,我们幼一班的小蜜蜂们在中文课时在教室里通过智能板学习基本笔画。此外,我们的K2小蜜蜂们也在体育课期间进行了集中注意力的练习,那就是在平衡木上行走。

最后,我们也借此机会祝愿大家开斋节快乐。愿您与亲人和朋友一起度过一个热闹的开斋节!