Dear Parents and Guardians,

Just a short few months of school and the enthusiasm for learning new things has rubbed off on our little bees. Our Pre-Nursery section is always a hive of activity as little ones discover the marvels of the world around them as well as their own abilities. This week, the littlest bees developed new self-help skills by learning to button and to zip their clothes using dress boards. Buttoning and unbuttoning, zipping and unzipping – they were full of concentration throughout.

Our K1 bees had a good time out on the field this week as they learned to skip using hoops, an activity to develop their mobility and gross motor skills. There were loads of fun and laughter as each tried to coordinate their leg movements.

Meanwhile, our K2 bees learned about ordinal numbers in their Maths class. With the chairs in their classroom all arranged in a row, the bees placed cards representing the ordinal numbers correctly on each chair. At the end of the lesson, they learned to identify ordinal numbers from first to tenth position.

Have a good weekend ahead. Stay safe.

Wahai para Ibubapa dan Penjaga,

Hanya beberapa bulan sahaja di sekolah dan semangat untuk mempelajari perkara baru semakin membara dikalangan lebah kecil kami. Sarang Pre-Nursery kami sentiasa menjadi sarang aktiviti apabila anak-anak kecil menemui keajaiban dunia di sekeliling mereka serta kemahiran mereka sendiri. Minggu ini, lebah paling kecil ini meningkatkan kemahiran bantu diri baharu dengan belajar membutang dan zip pakaian mereka menggunakan papan pakaian. Membutang dan membuka butang, zip dan buka zip – semuanya dilakukan dengan penuh tumpuan.

Lebah K1 kami berseronok di padang minggu ini kerana mereka belajar melangkau menggunakan gelung, satu aktiviti untuk meningkatkan mobiliti dan kemahiran motor kasar mereka. Banyak keseronokan dan gelak tawa ketika masing-masing cuba menyelaraskan pergerakan kaki mereka.

Sementara itu, lebah K2 kami belajar tentang nombor ordinal dalam kelas Matematik mereka. Menggunakan kerusi di dalam bilik darjah mereka kemudian disusun dalam satu baris, lebah kecil ini meletakkan kad yang mewakili nombor ordinal dengan betul pada setiap kerusi. Pada akhir pembelajaran, mereka belajar mengenal pasti nombor ordinal dari kedudukan pertama hingga kesepuluh.

Selamat berhujung minggu. Kekal selamat.

亲爱的父母和监护人,

短短几个月的学校学习和学习新事物的热情已经使我们的小蜜蜂变得不一样。我们幼儿预备班的小蜜蜂总是充满着活力,孩子们探索周围世界的奇迹以及他们自己的能力。本周,最小的蜜蜂通过学习使用衣板扣衣服和拉拉链来开发新的自理技能。扣扣子和解扣子,拉链和解扣——他们全程都是一直保持全神贯注。

本周,我们幼一班的蜜蜂在球场上玩得很开心,因为它们学会了使用呼啦圈进行跳跃,这是一项发展他们的活动性和粗大运动技能的活动。当每个人都试图协调他们的腿部动作时,场面充满了乐趣以及欢笑声。

与此同时,我们幼二班的蜜蜂在数学课上学习了序数。教室里的椅子都排成一排,蜜蜂们把代表序数的卡片正确地放在每张椅子上。在课程结束时,他们学会了识别从第一到第十的序数位置。