Dear Parents and Guardians,

Our little bees got down to learning after a week of adjustments and getting used to school at the hive. It was an especially fun week for our Pre-Nursery bees as they developed their gross motor skills and muscle strength while enhancing their personal, social and emotional skills in lots of outdoor play.

Our Nursery bees were buzzing with creativity in a finger painting activity during their Arts & Craft lesson. Using water colours on their fingers, the little artists printed their names on their name template. This simple but fun activity helped them recognise their own name formation and at the same time, helped develop their fine motor skills and enhance their hand eye coordination.

Meanwhile, on the other side of the hive, our K1 children became smarter bees after learning about the difference between big and small objects by sorting objects according to their sizes as well as comparing the sizes of two objects.

Have a great weekend and stay safe.

Wahai para Ibubapa dan Penjaga,

Lebah kecil kami mulai belajar selepas seminggu menyesuaikan diri dan membiasakan diri dengan sistem persekolahan di sarang. Ia adalah minggu yang sangat menyeronokkan untuk lebah Pre- Nursery kami kerana mereka mengembangkan kemahiran motor dan kekuatan otot mereka sambil meningkatkan kemahiran dalam keperibadian, sosial dan emosi mereka dengan mengambil bahagian dalam aktiviti permainan luar.

Lebah kecil Nursery kami sedang sibuk mengasah kreativiti dalam aktiviti melukis menggunakan jari semasa pelajaran Seni & Kraf mereka. Menggunakan warna bancuhan pada jari mereka, artis kecil itu mencetak nama mereka pada templat nama mereka. Aktiviti yang ringkas tetapi menyeronokkan ini membantu mereka mengenali bentuk nama mereka sendiri dan pada masa yang sama, membantu mengembangkan kemahiran motor halus mereka dan koordinasi mata dan tangan mereka.

Sementara itu, di seberang sarang, anak-anak K1 kami menjadi lebah yang lebih bijak selepas mempelajari perbezaan antara objek besar dan kecil dengan menyusun objek mengikut saiznya serta membandingkan saiz kedua objek.

Selamat berhujung minggu dan sentiasa kekal selamat.

亲爱的家长和监护人,

我们的小蜜蜂经过一周的调整和适应在蜂巢里的学校生活后,开始了他们的课程。这一周对我们的幼儿预备班小蜜蜂来说特别有趣,他们在大量的户外活动中发展了自己的大运动技能和肌肉力量,同时提高了个人、社会和情感技能。

幼儿班的小蜜蜂们在艺术与手工课上进行了手指画活动,他们的创造力很强。小艺术家们用手指沾上水彩,将自己的名字印在名字模板上。这个简单而有趣的活动帮助他们认识了自己的名字组成,同时也有助于发展他们的精细动作技能,增强他们的手眼协调能力。

同时,在蜂巢的另一边,我们幼一班的孩子们通过根据物体的大小进行分类,以及比较两个物体的大小,了解了大物体和小物体的区别,成为了更聪明的蜜蜂。