Dear Families,

Our Pre-Nursery bees had a fun game on colours, learning to identify colours by throwing a ball into the part of the egg carton with the right colours. This activity not only enhances the children’s recognition of colours but improves their hand and eye coordination.

In our Mandarin lesson for our K1 class, our little bees learned to use the basic Chinese strokes to form words and to count the number of strokes used in each word through a matching activity. By matching the words to the correct pictures, they learned the formation of Chinese words.

Meanwhile, swimming classes at Aqualabz have commenced, much to the excitement of our little bees. With guidance from their coaches, the little bees first learned how to get into the pool properly before learning how to breathe underwater. Aqualabz is our swim school for children aged 4 and above during school hours. Those wishing to sign up can WhatsApp us at 010-6644 211.

We wish everyone a great weekend. Stay safe.

Kehadapan keluarga tersayang,

Lebah Pre-Nursery kami sedang bermain permainan yang menyeronokkan tentang warna, belajar mengenal pasti warna dengan membaling bola ke dalam bahagian kotak telur mengikut warna yang betul. Aktiviti ini bukan sahaja mengasah kemahiran pengecaman warna kanak-kanak tetapi meningkatkan koordinasi tangan dan mata mereka.

Dalam kelas Mandarin kelas K1 kami, lebah kecil kami belajar menggunakan karakter Cina untuk membentuk perkataan dan mengira bilangan garisan yang digunakan dalam setiap perkataan melalui aktiviti padanan. Dengan memadankan perkataan dengan gambar yang betul, mereka mempelajari bagaimana untuk membentuk karakter Cina.

Sementara itu, kelas renang di Aqualabz yang kini telah bermula, sangat menggembirakan lebah kecil kami. Dengan bimbingan daripada jurulatih mereka, lebah-lebah kecil memulakan pelajaran dengan cara masuk ke dalam kolam dengan betul sebelum belajar cara bernafas di dalam air. Aqualabz ialah sekolah renang kami untuk kanak-kanak berumur 4 tahun ke atas semasa waktu persekolahan. Mereka yang ingin mendaftar boleh menghubungi kami menerusi WhatsApp di talian 010-6644 211.

Semoga hujung minggu anda indah dan menyeronokkan. Kekal selamat.

亲爱的家长,

我们幼儿预备班的小蜜蜂进行了一个有趣的颜色游戏,他们将球扔进正确颜色的鸡蛋盒里来学习识别颜色。这项活动不仅增强了孩子们对颜色的认知,还提高了他们的手眼协调能力。

而我们的幼一班在华文课上,小蜜蜂通过配对活动学会了使用基本的笔画来组成单词并计算每个单词中含有多少笔画。他们将单词与正确的图片配对,学习到了汉语单词的构造。

与此同时,Aqualabz 的游泳课也已经开始,这让我们的小蜜蜂们感到兴奋不已。在教练的指导下,小蜜蜂们先学会了如何正确地进入游泳池,然后再学习如何在水下呼吸。 Aqualabz 是我们在上课的时间为 4 岁以及以上的儿童开设的游泳学校。有意报名者可致电 010-6644 211 WhatsApp 我们。

我们祝大家周末愉快,注意安全。